Вход Търсене

» Червен изабел

Червено изабелово канарче

Изключително красиви пойни птички, търсени много от зоомагазините. За разлика от канаровъдите, неспециалистите не могат да ги различат от червените липохромни канарчета.

Характерно за изабеловото канарче е, че в оперението му отсъствува напълно черния еумеланинов пигмент,който е заменен с кафяв еумеланинов пигмент.Видимата перушина е обагрена изабелово /гкиненожълтеникава охра/.

Има 2 разновидности на изабеловата порода-тъмна и светла.Тъмните се наричат кафяви изабели /с канелен цвят/,а светлите изабели са с цвят на изсъхнали листа или кафе,разредено с мляко.

Подобно на зеленото канарче отгоре на гърба и крилете имат щрихи,но в много по-меки тонове,а основата на перата е обагрена в кафеникавожълто. Очите са черни. Крачетата и човката са значително по-светли в сравнение със зелените.

Обикновено гърдите, коремчето и надопашието може да са обагрени в различни цветове и в зависимост от това биват златиста, сребриста, оранжева, червена и бронзова изабела. Особено красиви и ценени са интензивно обагрените червени изабели /с червени гърди/ и сребристите изабели.

-> Мнения и оценки (0)      ->Фото галерия          Сподели във Facebook