Вход Търсене

» Албинос

Албинос ангъч (Tadorna radjah)

Известни са още и под името Раджа ангъчи. Разпространени са главно в Северна Австралия и Нова Гвинея.

Физически характеристики
Дължината на тялото му е 51–61 см.
Размаха на крилете 115 см.
Тежи между 0,6 и 1,2 кг.

Начин на живот и хранене
Вида предпочита мангрови гори в близост до леко солени плитководни водоеми, по крайбрежието на Северна Австралия и Нова Гвинеа. През дъждовния сезон посещава и сладководни блата и лагуни навътре в сушата. Хранят се главно с мекотели , насекоми , острици и водорасли.

Размножаване
Албиносовият ангъч е моногамна птица и сформира дълготрайни чифтове. Обикновенно се срещат на самотни двойки или на малки стада. Размножават се по време на дъждовния сезон , а мъжките стават раздразнителни и бранят територията си. Гнездят в близост до основният им източник на храна, често в кухини по дърветата. Снасят между 6 и 12 яйца, а инкубационния период е 30 дни.

Отглеждане в плен
Този вид ангъчи не са много издръжливи на тежки зимни условия, затова трябва да им се подсигури топло помещение, в което температурата да бъде полужителна. Препоръчва се наличието на кацалки във волиерата, за да може птиците да ги използват предпазваики краката си от измръзване. Тези птици са по – малко агресивни от другите видове ангъчи в размножителен период. Хранят се със зърно, гранули и зеленина. Не са особено лесни за размножаване, но въпреки това могат да се отглеждат в колекции. Биха могли да се размножават по – успешно ако са по един чифт във волиера и имат подходящите условия.

-> Мнения и оценки (0)      ->Фото галерия          Сподели във Facebook