Вход Търсене

» Нирец качулат

Качулат нирец (Mergus cucullatus)

Тази патица има гребен на главата, който може да се разшири или свие. При възрастните мъжки, този гребен има голямо бяло петно, главата е черна, странично оперението е с червеникаво-кафяв цвят. Женската има червеникав гребен, а останалата част на главата и тялото са сиво-кафяви.

Тяхното предпочитано местообитание за разплод е в блатисти местности и горските езера в северната половина на Съединение щати и Южна Канада. Те предпочитат да гнездят в кухини на дърветат в близост до вода.

Сформират двойки в началото на зимата. Мъжкият оставя женската скоро след това и тя снася яйцата, която мъти сама.

След излюпването, пиленца напускат гнездото с майка си в рамките на 24 часа, те вече са в състояние да се гмуркат и да се хранят сами, въпреки че остават с майка си за още пет седмици.

Някои от тези патици са попаднали като скитници в Европа, обаче, този атрактивен вид е често срещано явление в плен.

Повечето птици наблюдавани в дивата природа в Европа се предполага, че е бегълци.

Тези патици се хранят чрез гмуркане и плуване под вода, за да съберат дребни риби, ракообразни и водни насекоми.

-> Мнения и оценки (0)      ->Фото галерия          Сподели във Facebook

Абонамент

Абонирайте се за информационен бюлетин на уеб сайта.

Електронна покана

Поканете свой приятел като напишете email адреса му: