Вход Търсене

» Сребърен

Индийски сребърен паун (India Blue Silver Pied)

При тази разновидност, оперението е бяло до 80-90%, тоест пауните са с преобладаващо бял цвят.

Те също са мутация на Pavo Cristatus, при която част от оперението на мъжките и женските губи своята пигментация - при съотношение 10% цветно и 90% бяло оперение.

Сребърните пауни са излючително красиви птици, тъй като контрастта на белия цвят в комбинация със симетрично разположени цветни петна, а при мъжките и с бели пера в опашката ги правят достатъчно атрактивни.

Сребърните пауни са мутация на Pavo Cristatus (обикновен индийски) при която оперението е почти изцяло в бяло като има загатнати елементи от пъстрата окраска на обикновенния индийски паун.

В повечето литература се казва, че произхода на сребърния е резултат от смесването на бял и обикновен индийски като селекцията е в направление изчистване на цветността и получаване на преобладаващо бяло, до каква степен това е така за сега бихме могли само да гадаем, но сребърния паун е факт и е утвърден като такъв в потомството.

Понякога създаването и затвърждаването в потомството на определена мутация отнема доста голям период от време достигайки до няколко десетилетия.

-> Мнения и оценки (0)      ->Фото галерия          Сподели във Facebook