Вход Търсене

» Амазонек чернотемен

Чернотеменен амазонек (Кайки) (Black-headed Parrot / Pionites melanocephalus)

Разпространение
Обитава влажните тропически гори на Бразилия, южна Колумбия, Еквадор и части от Перу. Има един подвид P. m. pallid.

Описание
Изключително красив папагал. Горната част на главата е черна. Шията и тилът са оранжевокафяви. Крилата, гърбът и горната част на опашката са зелени. Гърдите и коремът са кремавобели, а бедрата – оранжеви.

Размножаване
Размножава се успешно във волиери и кафези с големина 120/60/60 см. Гнездото е - 25/ 25/50 см.
Като домашни любимци са много общителни, игриви и могат да научат няколко думи. Обичат плодовете и да се къпят.

-> Мнения и оценки (0)      ->Фото галерия          Сподели във Facebook

Абонамент

Абонирайте се за информационен бюлетин на уеб сайта.

Електронна покана

Поканете свой приятел като напишете email адреса му: