Вход Търсене

» Аратинга Яндая

Аратинга Яндая (Jandaya Conure / Aratinga jandaya)

Разпространение
Основно в Североизточна Бразилия, където обитават гористите савани, краищата на дъждовните гори и понякога плантациите с кокосови орехи.

Размножаване
Яндаите нямат ясно изразен полов диморфизъм. Полова зрялост навършват на възраст 2 - 3 години. Снасят от 3 до 6 яйца, като инкубационният период е около 23 - 25 дни. Малките напускат гнездото около 50 дни след излюпването си, но често остават при родителите си още продължително време. Ако малките бъдат изхранени на ръка стават чудесни домашни любимци.

В естествената си среда се хранят основно със семена и ядки, но с удоволствие хапват плодове и зеленчуци.Както повечето Аратинги, Яндаите имат социално поведение и лесно се привързват към стопаните си. Те са доста игриви и обичат да научават нови трикове. Яндаите са интелигентни птици и могат да научат няколко думи или дори фрази.

-> Мнения и оценки (0)      ->Фото галерия          Сподели във Facebook

Абонамент

Абонирайте се за информационен бюлетин на уеб сайта.

Електронна покана

Поканете свой приятел като напишете email адреса му: