Вход Търсене

» Пирура Рупикола

Пирура Рупикола (Black-capped Conure / Pyrrhura rupicola)

Известен е още и като Чернокапест папагал Конюър, а също и като Скален Конюър и Сандиа Конюър.

Разпространение и разновидности
Централно и югоизточно Перу, северна Боливия, и северозападна Бразилия. Има два подвида - P. r. rupicola и P. r. sandiae.

Описание
Основно зелени, челото, темето и тила са кафявочерни, лицето е зеленикаво. Гушата и гърдите са в жълтобял цвят с черен люспест рисунък. Раменете са червени, а опашката - зелена. Нямат полов диморфизъм.

Местообитания
Неговите предпочитани местообитания включват влажни равнинни гори, по-рядко в подножието на Андите и на изток.
Средният размер на стадото се състои от 20-30 папагала, и по-малки групи по време на размножителния сезон.

Размножаване
Този вид пирура може да бъде отглеждана и размножавана в клетки 150/50/70 см. с гнездо - 26/26/40 см. Женската снася 4 до 6 яйца, които мъти в продължение на 22-23 дни. Малките напускат гнездото на възраст 10-11 седмици.

Мутации - съществува мутация Опалина, при която птиците са по-светли, с червени петна по гърдите и корема.

-> Мнения и оценки (0)      ->Фото галерия          Сподели във Facebook

Абонамент

Абонирайте се за информационен бюлетин на уеб сайта.

Електронна покана

Поканете свой приятел като напишете email адреса му: