Вход Търсене

» Юкелски бантам

Юкелски брадат бантам (Belgian Bearded d"Uccle Bantam Chickens)

Известни са още и като Мили фльор (многоцветен) белгийски брадат бантам. Те са изключително популярни заради разнообразието си на цветови вариации, които в съчетание с брада, гащи, изящен външен вид и стойка, правят тази декоративна белгийска порода много желана от селекционерите.

Белгийският брадат Юкелски бантам е разработен и селекциониран в едноименния град Юкел в Белгия. Юкел (Uccle) е селище в Централна Белгия, една от 19-те общини на Столичен регион Брюксел.

Юкелския бантам има прекрасна елестична перушина, която в изключителната комбинация на много цветове, предава на породата естетичен вид повишаващ декоративните й функции.

Тези кокошки имат плътни бради и мустаци, които заедно с оперението на краката, и с красивите си цветови модели, правят тази декоративна порода радост за своите притежатели, и гарантират успех на птиците при излагане на изложби.

Женските снасят малки бели яйца, и са много добри майки.

Няма да сбъркате, ако си вземете белгийски брадати Юкелски бантами за вашия заден двор, тъй като това са птици, които ще му предадът приятен естетичен ефект.

Факти за породата:
Тегло в зряла възраст - мъжки: 750 грама, женски: 600 грама;
Цвят - многоцветна разнообразна окраска;
Цел на развъждане - декоративна порода;
Производство на яйца - добро;
Цвят и размер на яйцата - много малки бели на цвят;
Страна на произход - Белгия.

-> Мнения и оценки (1)      ->Фото галерия          Сподели във Facebook