Вход Търсене

» Какаду Молукско

Молукско Какаду (Moluccan Cockatoo)

Този вид какаду е най-едрото сред видовете бели какадута.

Ръчно хранените са изключително сладки , чаровни и с добри нрави. Много бързо се привързват към собственика си , всеотдайни , любвеобилни с потенциал да говорят . Подлежат на обучение и могат да изпълняват различни трикове .

Те са много активни птици , нуждаят се от обширен кафез, много играчки и внимание от страна на собственика си . Могат да са доста шумни ако са оставяни за дълго сами , без играчки и забавлвния .

Размери и тегло на птицата в зряла възраст: 40 – 50 cm 775 – 935 гр.

Разпространение: Южни Молукски острови, Индонезия.

Оперение при възрастните птици: и двата пола са едри , в мек прасовен цвят оперение , качулката им е по-тъмно прасковен ярък , наситен цвят ; бледо жълтеникаво оперение в областта под крилете и опашката. Пръстена около очите е бял. Цвета на очите при мъжките е тъмно кафяв, а при женските е червеникаво-кафяв.

Оперение при подрастващите птици: младите са като възрастните , но със тъмно сиви очи.

Продължителност на живота: 40-60 години.

Диета: Семена , Плодове , Ядки , Инсекти.

Размери на кафеза:
Препоръчително е кафеза да е с размери достатъчни за пълния размах на крилете на птицата , да има място за игра и играчки.

Размери на кутията за мътене:
75см.височина, 60 см диаметър ,форма на бъчва
Инкубационен период: 28 дни
Възраст на пълно оперение: 15 седмици
Тегло на люпилото: 16-20 гр.

Максимална тежест на възрастна птица: 890-950 гр.
Тегло при отбиване на птицата ( при бебетата): 820 гр.
Люпило и размер на яйцата: 2 елипсовидни яйца, 30 x 50 мм
Размножителен период: юли – август.

-> Мнения и оценки (0)      ->Фото галерия          Сподели във Facebook

Абонамент

Абонирайте се за информационен бюлетин на уеб сайта.

Електронна покана

Поканете свой приятел като напишете email адреса му: