Вход Търсене

» Какаду Гофин

Какаду Гофин (Cacatua goffini / Cockatoo, Tanimbar Corella Tanimbar)

Разпространени са в Индонезия.

Размери и тегло на птицата в зряла възраст: 32 cm и 300 гр.

И двата пола са малки бели какадута, с бели качулки , околоочния контур е бяло/ синьо, разстоянието между окото и човката е розово , перата около ушите са с жълт отенък, жълто под крилете и опашката, гърдите са обагрени в леко розово. Човката е сиво/бяла. Очите са кафяво/черно при мъжките,червеникави при женските.

Оперение при подрастващите птици: новоизлюпените са сходни с възрастните.

Продължителност на живота: над 40 години.

Диета: Семена, Плодове, Ядки, Инсекти.

Като домашни любимци Какду Гофин са с много любознателен, безгрижен темперамент като две годишно дете. Те са изключително активни птици, постоянно са в търсене на новости около тях,което по някога може да ви донесе неприятности. Така че е важно да осигурите много и интересни занимания и забавления, и да не ги оставяте без наблюдение когато са извън клетката!

Какадутата обичат да чоплят, Гофините не правят изключение. Набавете им досатъчно играчки и им посвещавайте нужното внимание. Те обожават да прекарват време с любимите хора.

Размери на кафеза:
Препоръчително е кафеза да е с размери достатъчни за пълния размах на крилете на птицата, да има място за игра и играчки.

Размери на кутията за мътене: 30.5cm x 30.5cm x 61cm
Инкубационен период: 28 дни
Възраст на пълно оперение: 11 седмици.
Тегло на люпилото: 10 гр.
Максимална тежест на възрастна птица: 336 гр.
Люпило и размер на яйцата: 2-3 обли яйца, 38.5 x 28.5 мм.

Още за тези папагали

Разпространение и разновидности
Обитават островите Танибар. Няма известни подвидове. Някога са били повече, но сега са включени в приложение "A" на CITES, което означава, че в момента са застрашен от изчезване вид.

Описание
Основно преобладава бялото оперение, с розово около клюна под очите. Качулката е малка и бяла, а от вътрешната страна - оранжеворозова. Долната част на крилата и опашката са бледожълти.

Размножаване
За размножаване изискват волиера или кафез, с възможност да летят. Гнездилката трябва да бъде с размери 30/30/60 см. Може да се използва и дънер с подходящи размери. Женската снася 2-3 яйца, които се мътят и от двамата родители, като се сменят. Продължителността на инкубацията е около 28 дни.

Изхранените на ръка малки Гофини са много ласкави и игриви. Те обичат да бъдат галени и търсят компанията на човека.

-> Мнения и оценки (0)      ->Фото галерия          Сподели във Facebook