Вход Търсене

» Пекинска

Пекинска патица (White Pekin Duck)

В Китай, главно в района на Пекин и досега се развъждат патици от тази порода. През втората половина на миналия век патици от тази порода, които се отличават с добри месодайни качества и с добре поставено тяло, били внесени в САЩ. Там чрез кръстосването им с патица от породите Индийски бегач и Ейлсбюри била създадена американски тип патица, която се отличавала с по-ниска маса, но с по-добри икономически показатели по продуктивност в сравнение с пекинските патици.

Оперението е чисто бяло, без пъстри или черни пера. Главата е голяма, закръглена и немного нежна. Очите са тъмносини, кожата е жълта, а краката са оранжеви. Тялото е масивно, а гърдите са широки и дълбоки. Крилата са дълги и плътно прилепнали към тялото. Цялото тяло е приповдигнато, а не хоризонтално поставено.

Живата маса на женските патици е 2,5 - 3,5, а на мъжките - 3 - 4кг. При добро хранене и отглеждане угояваните пекински патета за 50 - 56 дни достигат 2,2 - 2,6кг. За периода на носливостта, който продължава обикновенно около 6 месеца, патиците снасят 100 - 120 яйца, а понякога и до 150 с маса 85 - 90г и с бял цвят на черупката.

-> Мнения и оценки (0)      ->Фото галерия          Сподели във Facebook