Вход Търсене

» Остроопашат

Остроопашат амадин (Poephila acuticauda)

Тя е една от най-често отглежданите видове амадини.

Съществува в две географски раси:
- Жълтоклюна - гнезди в западната част на северна тропическа Австралия.
- Червеноклюна - гнезди в източната част на северна тропическа Австралия.

В домашни условия гнездилките са с големина 12/12/15 см., с 1/3 отворена предна стена или с кръгъл или квадратем отвор отпред. Снася 4-6 яйца, които се мътят от двамата родители в продължение на 14 дни.

Малките престояват в гнездото 22 дни и още 10-15 се дохранват от родителите. Често се срещат двойки, които не искат да изхранват своите малки, затова се прибягва до помощта на японските амадини.
Малките са оцветени по-мътно от възрастните, като клюнът и краката им са тъмни. Смяната на ювенилното оперение става на 3-4-тия месец от живота на младите.

Презимуването става в помещение с температура 10-15 градуса. Известни са 2 цветови вариации: Изабелова и тъмно кафява, които за съжаление са сравнително редки.

-> Мнения и оценки (0)      ->Фото галерия          Сподели във Facebook

Абонамент

Абонирайте се за информационен бюлетин на уеб сайта.

Електронна покана

Поканете свой приятел като напишете email адреса му: