Вход Търсене

» Среброклюн

Среброклюн амадин (Euodice malabarica)

Известни са 2 раси, които обитават Африка, Азия, от Судан до североизточна Африка, югозападна Арабия, Афганистан, предна Индия и Цейлон.

Тези амадини са сравнитено лесни за отглеждане. Снасят яйцата си в гнездилки с размери 12/12/12 см. Яйцата са бели 4-6 броя и ги мътят 13 дни.

Малките излизат от гнездото на 22-рия ден. Полова зрялост настъпва към 6-8-мия месец, а за развъждане се пускат след 8-мия месец.

Мъжките се отличават от женските само по песента си и токуването.

Презимуват при температури не по-ниски от 12-15 градуса. От подвида malabarica е известна бяла мутация.

-> Мнения и оценки (0)      ->Фото галерия          Сподели във Facebook

Абонамент

Абонирайте се за информационен бюлетин на уеб сайта.

Електронна покана

Поканете свой приятел като напишете email адреса му: