Вход Търсене

» Александър голям

Александър голям (Psittacula eupatria)

Големият Александър е зелен с сиво-сини бузи и черно герданче с розови петънца (при мъжките). Имат жълтозелен корем, мораво-червено петно на крилата и сиви крака. Женските са без черно градче и розови петънца. Опашката им е по-къса. Перушината при Александрите добива вида на възрастен от 18 до 32-36 месец. Дължината им е 58-60 см, а дължината на крилете е 19-22 см. На картата са показани местата, които обитават различните Александри. Естествената им среда са сухите и влажните гори на височина от 800 до 1600 м надморско равнище. В природата се хранят със семена, плодове, пъпки на дървета, листа, цветя, нектар и др. Периода на развъждане е от ноември до април. Гнездят в хралупи или цепнатини в скалите. Снасят 3-4 яйца. Мътенето продължава 28 дни, а 21 дни след излюпване папагалчетата са самостоятелни. Хранят се с: слънчоглед, канарено семе, овес, коноп, фъстъци, плодове (ябълка, грозде), глухарчета, цветя, зеленчуци (чушки, краставици), бисквити.
Съндъчетата за мътене трябва да са с размери 30х30х60 см. Пред дупчицата трябва да има кацалка, а съндъчето е за предпочитане да е дървено.

-> Мнения и оценки (0)      ->Фото галерия          Сподели във Facebook

Абонамент

Абонирайте се за информационен бюлетин на уеб сайта.

Електронна покана

Поканете свой приятел като напишете email адреса му: