Вход Търсене

» Александър малък

Малък Александър (Psittacula krameri)

Разпространен е в тропическата част на Африка, Северна Етиопия, Еритрея, също така и в Южната част на Азия от Пакистан до Китай и на Юг до остров Шри Ланка. Дължината от началото на главата до края на опашката е обикновено не повече от 40-42 см. при възрастен индивид. В природата живее най-често на ята от 4-6 птици. Лети на високо и бързо. Гнезди в хралупи по дърветата. В домашни условия предпочита волиера, но може да живее и в по-голяма клетка. Храни се с плодове, семена и ядки. Полова зрялост постига на 2 - 3 годишна възраст, тогава вече може да се разграничи мъжкия от женския индивид (мъжкия има черно-червено оперение във формата на гердан около врата).

-> Мнения и оценки (0)      ->Фото галерия          Сподели във Facebook

Абонамент

Абонирайте се за информационен бюлетин на уеб сайта.

Електронна покана

Поканете свой приятел като напишете email адреса му: