Вход Търсене

Български национален клуб за цветни канарчета

Аватар
Град: гр. София
Адрес: ул."Неофит Рилски" 43
Лице за контакт: д-р Борис Велев
Телефон: 0888 315 410, 0888 268 537
E-mail:
Сайт: Вижте »

         Сподели във Facebook

Последни новиниКратка информация и цели

Българския Национален клуб за Цветни Канарчета е сдружение с нестопанска цел, обединяващо на национално ниво всички любители канаровъди. Регистрацията на клуба е направена на 19.10.2001 с решение Ф.Д. №9982/2001.


Учредители

Председател на клуба: д-р Борис Велев

Секретар: Гергана Царева

Устав

Предмет на дейност на БНКЦК е чистопородно развъждане и отглеждане на цветни канарчета при точно спазване на изискванията на СОМ, набавяне достатъчно количество вносен генетичен материал и работа с наличния в страната, повишаване качествата на наличните породи и организиране и участие в изложби в страната и света.

Целите на сдружението са насърчаване и ръководство при отглеждането на породите цветни канарчета , оказване на научно-методична помощ за създаване на породни екземпляри, отговарящи на международните съдийски изисквания, формиране на интерес към породите цветни канарчета сред нови групи от населението, както и обогатяване с теоретични знания за канарчетата въобще.

Членове

Членството в Сдружението е доброволно, лично и непрехвърляемо. Член може да бъде всеки , който проявява интерес към хобито, независимо дали притежава или не притежава канарчета.