Птицевъд:
Парола:
Registration of breeder

Inkubatorite.com

Птицевъдна общност

  Птицевъди »

Карта на птицевъдите в България

*Бизнес каталог


*

Бързо търсене в сайта

Търси: 
в: 
Последни търсения »

Мнение за сайта

Теодор Банчев:
Браво! ! ! Още един полезен сайт. Само една препоръка: Качете информация за кокошките порода "Араукана", че я няма в списъка, а тя е доста интересна птица и снася винаги цветни яйца. Все едно са готови за Велик ден. С това е известна, а е много издържлива птица за нашите условия и е лесна за отглеждане. А и на външен вид изглежда добре.

Статистика

Регистрирани птицевъди:1366
Публикувани обяви:672
Статии в библиотеката:37
Новини в сайта:96
Потребителски галерии:620
Общо снимки в сайта:30134
Други сайтове:13
Mнения за сайта:14
Често задавани въпроси:20
Видове амадини:19
Видове ангъчи:7
Видове грабливи птици:16
Видове гълъбови птици:68
Видове гъски:39
Видове канари:69
Видове кеклици:7
Видове кокошки:95
Видове лебеди:8
Видове монали3
Видове папагали:78
Видове патици:28
Видове пауни:60
Видове пуйки:19
Видове пъдпъдъци:42
Видове тетреви птици:9
Видове токачки:21
Видове трагопани:5
Видове улари:5
Видове фазани:45
Видове яребици:40
Други птици:15

» Александър голям

 

Александър голям (Psittacula eupatria)

Големият Александър е зелен с сиво-сини бузи и черно герданче с розови петънца (при мъжките). Имат жълтозелен корем, мораво-червено петно на крилата и сиви крака. Женските са без черно градче и розови петънца. Опашката им е по-къса. Перушината при Александрите добива вида на възрастен от 18 до 32-36 месец. Дължината им е 58-60 см, а дължината на крилете е 19-22 см. На картата са показани местата, които обитават различните Александри. Естествената им среда са сухите и влажните гори на височина от 800 до 1600 м надморско равнище. В природата се хранят със семена, плодове, пъпки на дървета, листа, цветя, нектар и др. Периода на развъждане е от ноември до април. Гнездят в хралупи или цепнатини в скалите. Снасят 3-4 яйца. Мътенето продължава 28 дни, а 21 дни след излюпване папагалчетата са самостоятелни. Хранят се с: слънчоглед, канарено семе, овес, коноп, фъстъци, плодове (ябълка, грозде), глухарчета, цветя, зеленчуци (чушки, краставици), бисквити.
Съндъчетата за мътене трябва да са с размери 30х30х60 см. Пред дупчицата трябва да има кацалка, а съндъчето е за предпочитане да е дървено.

-> Мнения и оценки (0)      ->Фото галерия          Сподели във Facebook